Bake off ale Ciacho edycja 5
Główna » “Bake Off – Ale Ciacho!” – poznaj uczestników!
Polecamy Telewizja Bake Off - Ale ciacho!

“Bake Off – Ale Ciacho!” – poznaj uczestników!

Już dziś startuje nowa edycja hitowego “Bake Off – Ale Ciacho!”. Kto będzie miał szansę stać się mistrzem wypieków? Zobacz galerię uczestników!

 

Magdalena Siedlecka – Olsztyn, 27 lat

Na co dzień jest specjalistką ds. marketingu i autorką bloga parentingowego. Jej popisowy wypiek to tort malinowy z białą czekoladą. Wśród znajomych i w mediach społecznościowych znana jako „Słodka”. Prywatnie mama rocznej Malinki. Interesuje się fotografią kulinarną, snowboardem, kitesurfingiem i wakeboardem. Marzy o wydaniu książki z własnymi przepisami.

 

Rafał Jonko – Łódź, 33 lata

Zawodowo jest specjalistą ds. kontroli wewnętrznej. Pieczenia nauczył się sam, a kulinarny kunszt szlifuje od trzech lat. Jego popisowymi wypiekami są wszelkiego rodzaju tarty oraz tort black velvet. Wielokrotnie uczestniczył w warsztatach kulinarnych. Jego wielką pasją są także podróże.

 

Joanna Cichocka – Warszawa, 33 lata

Pracuje jako specjalistka ds. przetargów. Pieczeniem zajęła się sześć lat temu. Przez ten czas do perfekcji opanowała robienie bezy marakuja-mango, która stała się jej popisowym daniem. Ma na koncie udział w kursie cukierniczym dla amatorów. W przyszłości chciałaby otworzyć własną cukiernię. Poza spędzaniem czasu w kuchni lubi pływać na wakeboardzie.

 

Marcin Błański – Szczecin, 29 lat

Z wykształcenia jest geografem. Przygodę z pieczeniem zaczął jeszcze w szkole podstawowej. Wszystko za sprawą babci oraz mamy, które wypiekały ciasta, pączki, faworki i bułki drożdżowe. Pieczenie to dla niego sztuka kreacji. Jego popisowym daniem jest ciasto dyniowe składające się z trzech różnych warstw kremów i orzechów. Uwielbia robić monodesery. Jego największymi pasjami, zaraz po gotowaniu, są fotografia i podróże.

 

Małgorzata Kuźniar – Polakowice, 41 lat 

Na co dzień jest tłumaczką języka angielskiego. Pasję do pieczenia odkryła pięć lat temu, a jej popisowym daniem jest wielowarstwowy tort typu „naked”. Interesuje się aranżacją i dekoracją wnętrz oraz sztuką miniaturyzowania drzew bonsai i ikebaną. Jest wielką miłośniczką kotów. Ma ich aż pięć! Interesuje się modą i ma pokaźną kolekcję szpilek. W przyszłości chciałaby prowadzić mały hotelik i cukiernię.

 

Jagoda Grzejszczak – Drużbice, 25 lat 

Jest absolwentką medycyny. Pasję do pieczenia zaszczepiła w niej babcia. To właśnie jej mała Jagoda przyglądała się od najmłodszych lat podczas wspólnego wyrabiania ciasta drożdżowego i dekorowania piętrowych tortów. Jak sama mówi, „babcia jest kopalnią przepisów i anegdot”. Uważa, że cukiernictwo łączy pokolenia i ma właściwości lecznicze… Chciałaby zostać pierwszym psychiatrą w Polsce, który leczy pacjentów babeczkami. W wolnych chwilach szkicuje portrety.

 

Justyna Pilichowska – Wrocław, 27 lat 

Z zawodu kosmetyczka, a na co dzień zawsze uśmiechnięta i pogodna pracowniczka informacji. Piecze od półtora roku. W świat wypieków wprowadzili ją rodzice. To jej zawdzięcza znajomość podstaw cukiernictwa. Popisowym wypiekiem Justyny jest beza, która zyskała miano bezy pilichowskiej. Podczas pieczenia lubi eksperymentować. Marzy o otwarciu własnej cukierni.

 

Tomasz Batko – Wrocław, 28 lat 

Jest specjalistą ds. wynagrodzeń. Już od dziecka lubił pomagać mamie w kuchni. Jego popisowym wypiekiem jest tort czekoladowo-wiśniowy z mascarpone. Najczęściej serwuje go swojej narzeczonej. Interesuje się motoryzacją i sportami siłowymi. Jego największym marzeniem jest posiadanie rodziny i stworzenie klimatycznej cukiernio-kawiarni.

 

Barbara Dobrzyńska – Warszawa, 25 lat 

Jest nauczycielką i terapeutką oraz szczęśliwą żoną. Od lat zgłębia tajniki sztuki cukierniczej, a jej popisowy wypiek to tort chałwowy. Jest bardzo energiczna i żywiołowa. Wolne chwile lubi spędzać jeżdżąc konno. W przyszłości chciałaby otworzyć własną pracownię cukierniczą.

 

Karolina Kik – Częstochowa, 29 lat 

Z zawodu jest księgową, ale to w kuchni czuje się jak ryba w wodzie. Pasję do pieczenia zawdzięcza mamie i babci. Do dziś, przygotowując wypieki na rodzinne uroczystości, korzysta z przepisów ukochanej mamy. W kuchni stawia na klasykę, ale lubi też tworzyć nowe smaki. Jej popisowym wypiekiem jest karpatka, którą po raz pierwszy upiekła dla przyszłych teściów i narzeczonego. W wolnym czasie gra w planszówki, rozwiązuje krzyżówki i sudoku, a także chodzi na aerobik.

 

Anna Kurpiewska – Mała Wieś, 38 lat 

Jest technikiem odzieżowym. Pieczeniem zainteresowała się w wieku 20 lat dzięki mamie i babci. Największym sentymentem darzy ciasta drożdżowe autorstwa babci. Pieczenie sprawia jej ogromną radość i pozwala wykazać się artystycznie. Lubi relaksować się, dbając o ogród.

 

Elżbieta Mazurkiewicz – Warszawa, 72 lata 

Szczęśliwa mama i babcia. Członki zespołu „Cała Praga Śpiewa”. Mieszka na warszawskiej Pradze z córką i wnuczkiem. W ich domowym zwierzyńcu spotkać można węża, psa, rybki i jaszczurki. Zawsze dysponuje ogromną dawką energii i poczucia humoru. To także niezawodna śpiewaczka, która ma piosenkę na każdą okazję.

 

“Bake Off Ale Ciacho” w jury ponownie zobaczymy mistrzów Michała Brysia i Krzysztofa Ilnickiego oraz ulubione prowadzące Marcelinę Zawadzką i Idę Nowakowską. Start w niedzielę 23 grudnia o 15.15 w TVP 2.

Powiązane artykuły

Zobacz, jak gwiazdy zamierzają spędzić nadchodzące święta

Dawid Propolis

Zazdrość, strach i prawy sierpowy!

Magdalena Pełek

Zawadzka i Kołeczek życzą Wesołych Świąt!

Dawid Propolis