Bądźmy w kontakcie!

Food Network

“Sexy Kuchnia Magdy Gessler” i kuchenny lift

Już w najbliższym odcinku programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler” tradycyjny hiszpański chłodnik z prażonymi migdałami oraz gorąca dorada.

Magdalena Pełek

Opublikowano

on

Sexy kuchnia Magdy Gessler

Już w najbliższym odcinku programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler” tradycyjny hiszpański chłodnik z prażonymi migdałami oraz gorąca dorada.

Magda Gessler uważa, że kwitnące migdałowce to jedno z najbardziej  romantycznych zjawisk na świecie. Opadające płatki przypominają prószenie śniegu i z całą pewnością sprzyjają miłosnej aurze. Właśnie dlatego migdały są pozycją obowiązkową w kuchni Magdy.

Na samym początku Magda Gessler zaserwuje widzom prawdziwą ucztę dla podniebienia! Tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco to wyrazisty, czosnkowy smak w połączeniu z delikatnymi migdałami. Tę mocno schłodzoną potrawę należy podawać z owocami – najlepiej z winogronami i gruszką. Ajoblanco to doskonała propozycja na lekką i zdrową przekąskę.

Po delikatnym chłodniku przyjdzie pora na świeżą doradę! W średniowieczu, kobiety wręczały swoim ukochanym ugotowaną rybę, aby rzucić na nich czar miłości. Magda Gessler sprawdzi, czy ta legenda jest prawdziwa… Prowadząca pokaże też jak łatwo oczyścić doradę i z czym najlepiej ją podać. Gorąca ryba polana południowym sosem chimichurri zachwyci niejednego smakosza!

“Sexy Kuchnia Magdy Gessler”, 10.55 w Food Network

Cześć jestem Magda. Od zawsze całą swoją wolną chwilę przeznaczam na moje ulubione seriale. Kocham "Przyjaciół". Nie pogardzę też dobrymi telewizyjnymi programami.

Kliknij, aby skomentować

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Food Network

Tomasz Jakubiak i “Sztuka mięsa” już jutro w Food Network!

Tomasz Jakubiak poprowadzi w Food Network nowy program kulinarny! W „Sztuce mięsa” przedstawi proste i praktyczne przepisy na najlepsze dania mięsne. W pierwszym odcinku zaprezentuje smakowite potrawy z wołowiny. Premiera już 9 września!

Dawid Propolis

Opublikowano

on

Tomasz Jakubiak poprowadzi w Food Network nowy program kulinarny! W „Sztuce mięsa” przedstawi proste i praktyczne przepisy na najlepsze dania mięsne. W pierwszym odcinku zaprezentuje smakowite potrawy z wołowiny. Premiera już 9 września!

Tomasz Jakubiak to doskonały szef kuchni, który o jedzeniu opowiada jak nikt inny. W swoim nowym programie całkowicie skupi się na tym, co od wieków jest specjalnością polskiej kuchni, czyli na mięsie. W dzisiejszych czasach nie jest to już wyłącznie przysłowiowy „schabowy” czy „mielony”. W menu Polaków pojawiają się także coraz odważniejsze połączenia smaków. Prowadzący pokaże widzom Food Network, jak w prosty sposób z mięsa i wędlin przygotować pyszne potrawy.

W każdym odcinku Tomasz Jakubiak przyrządzi dwa autorskie dania i zaprezentuje inny rodzaj mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc. Prowadzący wybierze się także poza kuchnię! Widzowie poznają lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiedzą o swoich produktach.

W pierwszym odcinku znany kucharz pokaże jak okiełznać wołowinę. Zrobi doskonały stek – cudownie zrumieniony z zewnątrz i idealnie różowy w środku. Przygotuje kruche bitki i poda je z marynowanymi burakami i roszponką. Na koniec zaserwuje ekspresową pitę po brzegi naładowaną porządnie doprawionym mięsem i aksamitnym hummusem. Kucharz odwiedzi także hodowcę krów, który zdradzi, w czym tkwi sekret dobrego wołowego mięsa.

“Sztuka mięsa”, Food Network, 10:45

Czytaj dalej. Kliknij!

Food Network

Tomasz Jakubiak z nowym programem w Food Network

Tomasz Jakubiak poprowadzi w Food Network nowy program kulinarny. W „Sztuce mięsa” przedstawi proste i praktyczne przepisy na najlepsze dania mięsne. W pierwszym odcinku zaprezentuje smakowite potrawy z wołowiny.

Dawid Propolis

Opublikowano

on

Sztuka mięsa Food Network

Tomasz Jakubiak poprowadzi w Food Network nowy program kulinarny. W „Sztuce mięsa” przedstawi proste i praktyczne przepisy na najlepsze dania mięsne. W pierwszym odcinku zaprezentuje smakowite potrawy z wołowiny.

Tomasz Jakubiak to szef kuchni, który o jedzeniu opowiada jak nikt inny. W swoim nowym programie całkowicie skupi się na tym, co od wieków jest specjalnością polskiej kuchni, czyli na mięsie. W dzisiejszych czasach nie jest to już wyłącznie przysłowiowy „schabowy” czy „mielony”.
W menu Polaków pojawiają się także coraz odważniejsze połączenia smaków. Prowadzący pokaże widzom Food Network, jak w prosty sposób z mięsa i wędlin przygotować pyszne potrawy.

W każdym odcinku Tomasz Jakubiak przyrządzi dwa autorskie dania i zaprezentuje inny rodzaj mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc. Prowadzący wybierze się także poza kuchnię! Widzowie poznają lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiedzą o swoich produktach.

W pierwszym odcinku znany kucharz pokaże jak okiełznać wołowinę. Zrobi doskonały stek – cudownie zrumieniony z zewnątrz i idealnie różowy w środku. Przygotuje kruche bitki i poda je z marynowanymi burakami i roszponką. Na koniec zaserwuje ekspresową pitę po brzegi naładowaną porządnie doprawionym mięsem i aksamitnym hummusem. Kucharz odwiedzi także hodowcę krów, który zdradzi, w czym tkwi sekret dobrego wołowego mięsa.

Premiera już 9 września w Food Network.

Czytaj dalej. Kliknij!

Food Network

Tomasz Jakubiak w Food Network

Tomasz Jakubiak poprowadzi w Food Network nowy program kulinarny. W „Sztuce mięsa” przedstawi proste i praktyczne przepisy na najlepsze dania mięsne. Znany i lubiany kucharz dołączył do stacji, w której swoje programy mają już m.in. Magda Gessler, Robert Makłowicz oraz Katarzyna Meller.

Dawid Propolis

Opublikowano

on

Sztuka mięsa, Food Network

Tomasz Jakubiak poprowadzi w Food Network nowy program kulinarny. W „Sztuce mięsa” przedstawi proste i praktyczne przepisy na najlepsze dania mięsne. Znany i lubiany kucharz dołączył do stacji, w której swoje programy mają już m.in. Magda Gessler, Robert Makłowicz oraz Katarzyna Meller.

Tomasz Jakubiak to doskonały szef kuchni, który o jedzeniu opowiada jak nikt inny. W swoim nowym programie całkowicie skupi się na tym, co od wieków jest specjalnością polskiej kuchni, czyli na mięsie. W dzisiejszych czasach nie jest to już wyłącznie przysłowiowy „schabowy” czy „mielony”.
W menu Polaków pojawiają się także coraz odważniejsze połączenia smaków. Prowadzący pokaże widzom Food Network, jak w prosty sposób z mięsa i wędlin przygotować pyszne potrawy.

W każdym odcinku Tomasz Jakubiak przyrządzi dwa autorskie dania i zaprezentuje inny rodzaj mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc. Prowadzący wybierze się także poza kuchnię! Widzowie poznają lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiedzą, w czym tkwi sekret ich produktów.

Czytaj dalej. Kliknij!

Subskrybuj powiadomienia!

Bądź na bieżąco!
Reklama

Facebook

Reklama

Popularne