Food Network Polecamy Telewizja

“Sexy Kuchnia Magdy Gessler” i kuchenny lift

Sexy kuchnia Magdy Gessler

Już w najbliższym odcinku programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler” tradycyjny hiszpański chłodnik z prażonymi migdałami oraz gorąca dorada.

Magda Gessler uważa, że kwitnące migdałowce to jedno z najbardziej  romantycznych zjawisk na świecie. Opadające płatki przypominają prószenie śniegu i z całą pewnością sprzyjają miłosnej aurze. Właśnie dlatego migdały są pozycją obowiązkową w kuchni Magdy.

Na samym początku Magda Gessler zaserwuje widzom prawdziwą ucztę dla podniebienia! Tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco to wyrazisty, czosnkowy smak w połączeniu z delikatnymi migdałami. Tę mocno schłodzoną potrawę należy podawać z owocami – najlepiej z winogronami i gruszką. Ajoblanco to doskonała propozycja na lekką i zdrową przekąskę.

Po delikatnym chłodniku przyjdzie pora na świeżą doradę! W średniowieczu, kobiety wręczały swoim ukochanym ugotowaną rybę, aby rzucić na nich czar miłości. Magda Gessler sprawdzi, czy ta legenda jest prawdziwa… Prowadząca pokaże też jak łatwo oczyścić doradę i z czym najlepiej ją podać. Gorąca ryba polana południowym sosem chimichurri zachwyci niejednego smakosza!

“Sexy Kuchnia Magdy Gessler”, 10.55 w Food Network

Powiązane artykuły

Zwycięzca Aktorskiego Diamentu debiutuje w „Na Wspólnej”!

Dawid Propolis

Maria Sadowska i Magdalena Kumorek w “Kocham Cię, Polsko!”

Dawid Propolis

IDOL. Na co jurorzy wydaliby ćwierć miliona złotych?

Dawid Propolis