Food Network Polecamy Telewizja

Sexy kuchnia Magdy Gessler i tatar!

Sexy kuchnia Magdy Gessler
Sexy kuchnia Magdy Gessler

Przed nami ostatnie spotkanie z “Sexy kuchnią Magdy Gessler”. Co tym razem przygotuje Magda? 

Tatar jest jedną z najpopularniejszych przystawek na stołach Polaków. Magda przedstawi aż cztery przepisy na to danie. Nie wiesz jakie przekąski przygotować na sylwestrową domówkę? To idealna propozycja, która zaskoczy twoich gości w tę wyjątkową noc.

Dojrzałe bakłażany, soczyste pomidory, piernik, marynowany śledź i polędwica wołowa – co te wszystkie składniki mogą mieć ze sobą wspólnego? Każdy z nich pojawi się na kuchennym blacie Magdy Gessler, która przygotuje z nich aż cztery różne tatary.

Na początek coś tradycyjnego i jakże lubianego przez Polaków – tatar z polędwicy wołowej. Jaki jest sekret Magdy Gessler? Prowadząca doprawi mięso odrobiną lubczyku! Restauratorka będzie też chciała przekonać widzów do eksperymentowania w kuchni. Czy każdy tatar musi być wykonany z mięsa wołowego? Oczywiście, że nie! Alternatywą dla wegetarian może być danie przygotowane ze świeżych oraz suszonych pomidorów. Trzecia odsłona to tatar wykonany z perskiego przysmaku, czyli bakłażana. Podpiekane warzywo z papryką i dodatkiem konfitowanego czosnku okaże się strzałem w dziesiątkę! Ostatnia wersja tatara będzie słodko-słona. Do jej wykonania Magda Gessler użyje śledzia oraz orzechów włoskich. Do całości doda natomiast afrodyzyjny imbir, sezam oraz siekaną cebulę. Gotowe danie zaserwuje z piernikiem i marynowanymi pieczarkami. Magda Gessler uważa, że w kuchni trzeba eksperymentować.

PREMIERA DZIEWIĄTEGO ODCINKA: FOOD NETWORK, 31 GRUDNIA, NIEDZIELA, GODZ. 10:55

Powiązane artykuły

Zobacz scenę Sylwestrowej Mocy Przebojów 2017 w pełnym oświetleniu!

Magdalena Pełek

Wiosenne menu Food Network!

Robert Wróbel

Urodzinowa niespodzianka w programie „MasterChef”

Daniel Pietrzykowski